Akcija!

Turško oko srebro 925

17.00 12.90

Zaščite se pred hudobnimi, zavistnimi in škodljivimi pogledi. Srebrni obesek turško oko bo vedno z vami in tako vas bo lahko vedno ščitil pred hudobijo in celo pred uroki. Ta simbol je znan po celem svetu in ščiti pred negativnimi energijami in zavistjo ljudi. Obesek je droben, izjemno lep in vedno moden. Izdelan je iz srebra 925.

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorije: , , Oznaka:

Opis

SIMBOLIKA TURŠKEGA OČESA

Oči povedo več od ust, so odraz srca, v njih se vidi odsev naše duše. Oči niso nikoli hudobne. V očeh se skrivajo najbolj globoke stvari – oči imajo tudi izrazito moč.

Obstaja talisman, ki prihaja iz Turčije in ki je po celem svetu poznan kot ‘turško’ oko ali ‘nazar’. Ta talisman je močnosredstvo za zaščito proti urokom, za zaščito pred hudobnimi in škodoželnimi pogledi oziroma za zaščito pred pogledi, ki so polni hudobije, zavisti ali celo sovraštva.  

Legenda pravi, da so to oko, kot simbol zaščite poznali že v Starem Egiptu in Mezopotamiji. Kasneje naj bi se razširilo v Sirijo, Libijo, Irak, Afganistan, Azerbajdžan …

Kakor koli že – to oko je namenjeno zaščiti pred grdimi, nesramnimi, zavistnimi, sovražnimi pogledi.Velikokrat ga ljudje postavljajo kar pred vrata svojih domov, matere pa ga pogosto položijo ob zibelko z otrokom, saj otroka ščitijo pred hudobnimi pogledi.

Veliko ljudi ga ima tudi v svoji pisarni, avtomobilu ali na kmetiji – v tem primeru ščiti pred nepridipravimi, pred zavistnimi ljudmi, ki lahko storijo nekaj grdega.

Najbolj zanimivi pa so talismani, ki jih imajo prav v Turčiji. Ljudje najbolj posegajo po nakitu, saj jih ščiti ves čas, ko ga nosijo. Poleg tega je zanimiv tudi podatek, da je prav turško oko zaščitni znak turške letalske družbe Fly Air.

Če gre verjeti Turkom, je ta talisman učinkovit le če je lepe modre barve. Prav modre oči pa so v njihovem prepričanju najbolj ‘močne’.

Torej, grobo rečeno, verjame se, da imajo take oči neverjetno moč. Ta talisman je torej zelo močan in takoj odbije vse negativne vibracije oziroma jih za trenutek ulovi in potem jih razprši in tako uniči.

Turki verjamejo, da obstaja več vrst ‘nevarnih (škodljivih) pogledov’ – eni so nenamerni (zavistni), drugi so namerni (sovražni), zadnji, ki jih pa velikokrat spremlja kakšen urok so nevidni in tudi najbolj nevarni.

Če se zgodi, da vaše turško oko poči, to pomeni, da vas je zaščitilo pred najhujšimi pogledi … Kaj storiti? Čimprej nabaviti novega, ki vas bo ščitil še naprej.

Dodatne informacije

Barva

modra, bela, turkizna